Belpop Bonanza wandel- of fietsroute – 14 km

Culturele route langs unieke stukjes Vilvoordse Belpop-geschiedenis

Wandel of fiets langs de Vilvoordse plekken waar muzikale geschiedenis is geschreven. De route is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux (Humo, Radio 1, Canvas) en Jimmy Dewit a.k.a. Bobby Ewing (Discobar Galaxie), twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

Deze heren maken sinds 2013 theatershows en televisie over de Belgische popmuziek. Ze hebben zich helemaal ingewerkt in het Vilvoords muzikaal erfgoed en zijn vanaf deze zomer onze gidsen. Benieuwd? Nostalgisch? Alles wat je nodig hebt, zijn stapschoenen of een fiets, en een smartphone...

Sinds 1 juli 2020 nemen Jan en Jimmy je mee op pad en houden halt aan onder andere de Cantina Caramba, Café De Wolvin, Het 13de gebod, De Kuiper en Domein Drie Fonteinen... Wij schotelen een leuke tocht van zo'n 14 km voor langs 10 Belpop-locaties. Bij elke plek hangt een QR-code waarachter een mooi verhaal in woord en beeld gebracht wordt.

“Vilvoorde heeft ook het geluk dat er een nummer over de stad is geschreven. ‘Vilvoorde City’ geeft mooi de tijdsgeest van de stad toen weer. Ook een ontdekking voor mij was de muzikale aanwezigheid van de Spaanse gemeenschap in Vilvoorde.” Jan Delvaux, reportage RINGtv.

Naar top