Loopparcours

Vilvoorde telt heel wat leuke looproutes. Korte, middellange of lange afstanden, voor iedereen en in elke wijk is er wel een aangepast traject te vinden. Tijdens het joggen kan je genieten van de Vilvoordse parken en de Vilvoordse natuur.
Sport en spel
Stad in vernieuwing
Voor groepen

Loopomlopen

In samenwerking met de Vilvoordse atletiekclubs werden drie loopomlopen uitgestippeld in het sportstadion, park Drie Fonteinen en het Tangebeekbos. Zowel starters als geoefende lopers kunnen op eigen niveau joggen over de verschillende afstanden. De groene lus bedraagt 1,5 km, de blauwe 4 km en de rode 9,1 km. Er staan 3 startzuilen waarop je een overzicht van de verschillende omlopen terugvindt: één op het sportstadion Drie Fonteinen (Brusselsesteenweg 73), één aan de hoofdingang van het park Drie Fonteinen (Beneluxlaan) en één aan de hoofdingang van het Tangebeekbos (Albert I-laan). Klik hier voor de folder loopomlopen.

In samenwerking met Koninklijke Vilvoordse Atletiek Club werden in Vilvoorde 6 (digitale) loopomlopen uitgestippeld die een aaneengesloten route van Domein Drie Fonteinen tot aan het Rubenskasteel en van de Dorent tot het Floordambos doen ontstaan. Klik hier voor de loopomlopen.

Finse piste

Om joggers een beter loopcomfort te bieden, ligt er een Finse piste rond het sportstadion Drie Fonteinen (Brusselsesteenweg 73). Dit speciale loopparcours heeft een zachte en dempende toplaag, waardoor het loopgevoel aangenamer is en de kans op blessures minder groot.

Wist je dat Vilvoorde de eerste Finse piste in Vlaanderen aanlegde, en dit reeds in 1980?

Fit-O-Meter

Wie wil, kan tijdens het joggen extra oefeningen doen. De fit-o-meter in het Rolleveldpark werd recent volledig vernieuwd. Er staan verschillende oefenstations opgesteld om de vijf basiseigenschappen aan bod te laten komen: kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid en uithouding.

Koppel het joggen aan deze verschillende oefeningen die opgesteld staan doorheen het park en verscherp je conditie. Het Rolleveldpark zorgt voor de ideale trainingsomstandigheden!

Gebruikmaken van de loopinfrastructuur

Verlies tijdens het lopen nooit de verkeersregels en de parkregels uit het oog. 

Naar top