Openwaterzwemmen

Wandelen, fietsen en varen
Sport en spel
Water
Verrassend groen

Zwemmen in open water

Recreatiedomein Sport Vlaanderen Hofstade

Dit 160 ha groot domein heeft een groot strand met een bewaakte zwemzone. De zwemzone is in het voor & naseizoen open woensdag, weekend- en feestdagen van 13 tot 19 uur. In het zomerseizoen elke dag geopend van 11 tot 20 uur.

Vilvoordenaars kunnen door een overeenkomst die stad Vilvoorde sloot met Sport Vlaanderen een korting van 2,5 euro korting per zwembeurt krijgen. De korting is enkel van toepassing op een ticket aangekocht via de webshop voor de strandzone en is niet geldig voor een combiticket met kabelski en/of aquapark. Kassa verkoop is niet mogelijk.

Sportief openwaterzwemmen Insteekdok

Liefhebbers van sportief openwaterzwemmen kunnen aan het Insteekdok (Havendonklaan). Na een geslaagd proefproject organiseert triatlonvereniging Tribe opnieuw openwaterzwemtrainingen op zaterdag van 9 tot 11 uur. Het seizoen loopt van 1 mei tot 30 september.

Opgelet, het betreft een sportieve openwaterzwemzone die enkel toegankelijk is tijdens de trainingsblokken en dit in clubverband. Alleen zwemmen, buiten de zone zwemmen of op andere momenten zwemmen zijn verboden!

Het openwaterzwemmen staat ook open voor deelnemers die niet bij Tribe zijn aangesloten Een deelnemer moet wel voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Het gaat over sportief zwemmen voor geoefende zwemmers.
  • Er wordt steeds met zwemboei gezwommen. Tribe stelt zwemboeien ter beschikking.
  • Een wetsuit is verplicht bij een watertemperatuur tot 18°C en aangeraden tot 23°C. Wetsuit wordt door de zwemmer zelf voorzien.
  • Aanwezigheid is vooraf te melden via het communicatieplatform Twizzit, zodat de maximumcapaciteit niet overschreden wordt.
  • De zwemmer moet verzekerd zijn via een zwemsportfederatie (Zwemfed of Triatlon Vlaanderen). Recreatief jaarlidmaatschap bij Tribe kost 20 euro. Deelnamekost voor het openwaterwemmen uitgezonderd verzekering is 25 euro en is rechtstreeks aan Tribe te betalen.
Naar top