Spaanse community

Cultuur & Erfgoed
Superdivers

De immigratie van Spanjaarden naar Vilvoorde, met name uit Penarroya, heeft een significante impact gehad op zowel de Spaanse gemeenschap in Vilvoorde als op de bredere lokale gemeenschap. Penarroya, een stad in de provincie Córdoba in Spanje, heeft in de loop der jaren vele inwoners voortgebracht die naar België zijn gemigreerd, op zoek naar werkgelegenheid en een betere toekomst.

Veel Spanjaarden uit Penarroya vestigden zich in Vilvoorde vanwege de bloeiende industrie en de kansen die de stad bood. Ze brachten hun rijke cultuur, tradities en sterke gemeenschapsbanden met zich mee, waardoor ze een hechte en levendige Spaanse gemeenschap vormden in Vilvoorde.

De banden tussen Penarroya en Vilvoorde blijven sterk, met regelmatige contacten en uitwisselingen tussen de inwoners van beide steden. Deze migratiegeschiedenis heeft geleid tot een verrijking van de culturele diversiteit en het gemeenschapsleven in Vilvoorde, en heeft bijgedragen aan de dynamiek en vitaliteit van de stad als geheel.

De Spaanse gemeenschap in Vilvoorde organiseert jaarlijks een cultureel feest, de Fiesta Rociera, om hun erfgoed te vieren en te delen met de rest van de stad. Dit draagt bij aan een sfeer van inclusiviteit en diversiteit in Vilvoorde en verrijkt het culturele leven van de hele gemeenschap.

De aanwezigheid van de Spaanse gemeenschap heeft ook bijgedragen aan de culinaire diversiteit in Vilvoorde, met Spaanse restaurants en winkels die authentieke gerechten en producten aanbieden die geliefd zijn bij zowel de Spaanse gemeenschap als de lokale bevolking.

Laat de passie van Spanje dansen door de straten van Vilvoorde, waar de Spaanse gemeenschap met warmte en kleur haar hart en cultuur deelt, en een vleugje 'alegría' brengt in het dagelijks leven van de stad.

Naar top