Vilvoordse stadswallen – 5 km

Water

Welkom in Vilvoorde, stad aan de Zenne! Deze wandeling neemt je mee langs het tracé van de stadswallen, die eens de stad en haar inwoners beschermden. De stadswallen mogen dan wel uit het straatbeeld verdwenen zijn, toch hebben ze hun stempel gedrukt op de ontwikkeling van de stad, het stratenpatroon, straatnamen en de ligging van rivieren.

Ontdek al wandelend deze sporen van het verleden. Beeld je het jaar 1357 in. Van België of Vlaanderen zoals we het vandaag de dag kennen, was nog geen sprake. Het zijn graven en hertogen die heersen over onze gewesten. Vilvoorde viel onder de hertog van Brabant, of beter gezegd, de hertogin. Johanna van Brabant verleende de Vilvoordenaars de toestemming voor het bouwen van de stadswallen die we vandaag gaan ontdekken. Of hoe de erfenis van deze sterke vrouw, die zich staande hield in een mannenwereld, tot op vandaag doorleeft in Vilvoorde.

Wie op zoek is naar een leuke extra kan deze wandeling perfect combineren met de geocache ‘Vilvoordse Stadswallen’ (GC8GW51). Aan de hand van verschillende vragen verspreid over de wandeling kan de verstopplek van deze schat gevonden worden. Happy hunting!

deze wandeling met gids boeken

Downloads

Naar top