Zen aan de Zenne stiltewandeling

Hoe kunnen we nog tot rust komen in een stad en de drukke computer die ons hoofd is even op pauze te zetten?’ Dat vroegen enkele enthousiaste Vilvoordenaars zich af. Geïnspireerd door het Stilteparcours van het Erasmusziekenhuis van Anderlecht staken ze de koppen bijeen om de termen ‘meditatie’, ‘mindfulness’ en ‘yoga’ te ontdoen van hun zweverige connotatie en de Vilvoordse stadsmus er op een laagdrempelige manier van te laten proeven, in de eigen buurt.

In samenwerking met de stad Vilvoorde werden in elke wijk een aantal stiltepunten in kaart gebracht. Je kan individueel een wandeling langs deze punten maken of gewoon enkele punten bezoeken. Via een QR-code kan je op elk punt een yoga- of meditatie-oefening doen of gewoon enkele momenten stilstaan en de volledige aandacht bij jezelf houden. Op die manier kan je bepaalde dingen opmerken die je anders niet zou zien, horen, ruiken of voelen.

De oefeningen werden gemaakt door yogadocenten, stilteliefhebbers en mindfulness- en meditatiecoaches. De poses zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Je moet niets meebrengen. Er wordt aangeraden comfortabele kledij waarin je vrij kan bewegen te dragen en een gemakkelijke stapschoen. Denk aan een paraplu bij regenweer.

µVoor meer informatie kan je contact opnemen met het ‘Zen aan de Zenne’ Team via mail: zenaandezenne@gmail.com of telefonisch: 0494 47 18 09 of 0497 59 67 94.

Downloads

Naar top