Bereikbaarheid

Hoe de stad bereiken?

Met het openbaar vervoer

Vilvoorde heeft een centraal gelegen station en is vlot bereikbaar via verschillende dienstlijnen van De Lijn en MIVB. Om jouw route te plannen kan je terecht op delijn.be, stib-mivb.be en belgiantrain.be. De nieuwe Ringtrambus brengt je op 20 minuten filevrij van Brussels Airport naar Vilvoorde.

Met de fiets

Liefst 5 fietssnelwegen doorkruisen Vilvoorden (F1, F23, F214, F215 en F217) en zorgen voor een vlotte fietsverbinding vanuit Brussel, Mechelen, Boom, Machelen en Brucargo. Ook kan je de stad via de fietsknooppunten verkennen. Aan het station van Vilvoorde kan je tegen een voordelig tarief een Blue-bike huren. Meer info via blue-bike.be.

Met de auto

Gelegen aan de aansluiting van de E19 met de Brusselse ring is Vilvoorde goed te bereiken met de wagen. Meer specifieke info vind je op vilvoorde.be/parkeren.

Met de waterbus

De waterbus vaart tussen Vilvoorde-steenkaai en Brussel-centrum (maandag tot vrijdag van 1 mei tot 31 oktober en dagelijks van 1 juli tot 15 augustus). Je kan ook inschepen met de fiets. Dienstregeling en tarieven op waterbus.eu/nl.

Naar top