Water

Vilvoorde is groot geworden aan de waterkant

De Zenne en het kanaal Brussel-Schelde brachten grondstoffen, handel en rijkdom. Vandaag brengen ze vooral rust en schoonheid en maken ze de stad tot een aangename plek.

Wist je dat het kanaal Brussel-Schelde één van de oudst bevaarbare kanalen van Europa is? Het oorspronkelijke kanaal gaat al terug tot in de 16de eeuw! Volg de wandelboulevard langs de waterkant - de Steenkaai - van de nieuwe stadsdelen 4 Fonteinen en Kanaalpark helemaal tot in het centrum van de stad. Als je onderweg een ommetje maakt langs het charmante Zennepad, dan wandel je over de gedempte Zenne.

Snuif de sfeer op in Watersite, een oude industriële site van wel 100 ha groot die helemaal herleeft als bruisende woon-, werk- en beleefplek. Mét aandacht voor het landschap. Een stadsgids vertelt je er alles over tijdens de wandeling ‘Stad aan het water’.

De leukste manier om Vilvoorde te verkennen? Vanop het water. Kanaaltochten Brabant en Rivertours organiseren gegidste boottochten over het kanaal tot diep in de Groene Gordel. Vaar van Vlaams-Brabant naar het Scheldeland of naar Antwerpen en ontdek vanop de eerste rij de verrassende natuur en grootse stedelijke projecten.

Surf voor alle informatie naar kanaaltochtenbrabant.be en rivertours.be.

De Zenne en het kanaal Brussel-Schelde zijn de groenblauwe aders van de stad.

Ontdek meer water

Stratenplan

Naar top