Street Art

Vilvoorde telt meer dan 70 verschillende street art creaties van nationale en internationale artiesten.

Wist je dat de Antwerpse kunstenaar Dzia in De Kruitfabriek zijn eerste solo show had? Zijn gouden vos is nog steeds op het gebouw te bewonderen. In Vilvoorde kan je ook werk van Roa bewonderen, die vanuit Gent de wereld veroverde met zijn zwart-witte dieren. Maar ook een aantal Vilvoordse kunstenaars, zoals Wide Vercnocke, Roel Heremans en Sander Heremans lieten zich niet onbetuigd om kleur in de stad te brengen. Deze Belgische kunstenaars zijn inmiddels geflankeerd door internationale artiesten. De Argentijnse artieste Hyuro maakte een ontroerende mural over het immigratieproces vanuit de Andalusische zusterstad Peñarroya-Pueblonuevo. De wereldberoemde Portugese kunstenaar Bordalo liet op de gevel van het internaat van Horteco één van zijn ‘trash animals’ achter. Een unicum, want Vilvoorde is de enige Belgische stad die met een werk van Bordalo kan pronken.

Street art fietstocht - 10 km

Ontdek het verhaal achter prachtige Vilvoordse parels

Wist je dat Vilvoorde een 70-tal Street Art werken rijk is? Wist je dat de allereerste solo-expo van DZIA plaatsvond in De Kruitfabriek ? Wist je dat de buizerd van BORDALO II maar liefst 20m x 7m groot is?

Stadsgids Annie Myten trok op pad en ontwikkelde deze fietstocht langs heel wat kunstwerken en geeft tekst en uitleg bij verschillende werken. De tocht vertrekt aan het station en eindigt op de Grote Markt. Uiteraard kan je ook inpikken waar je wil.

Street Art Cities app 

Kan jij maar niet genoeg krijgen van de murals in Vilvoorde? Download de gratis Street Art Cities app om al dat talent te ontdekken via de Google Play Store (Android) en App Store (iOS).

https://streetartcities.com/cities/vilvoorde

Wervelende street art geeft de straten kleur en karakter. 

Ontdek meer street art

Naar top